اگر برای خرید یک پارچه روکش دار – چه مبل و چه تختخواب – با سبکی روبرو شده اید که با کشیدن لایه هایی از پارچه یا چرم و محکم کردن نخ با یک گره یا دکمه در هر انتها مشخص است، در حال تماشای لمسه کاری هستید. این تکنیک گودی های برجسته ای از پارچه ایجاد می کند که جلوه بالایی از روکش را به نمایش می گذارد. اگرچه لمسه کاری از دوران ویکتوریا در انگلستان وجود داشته است اما امروزه بیش از همیشه محبوب است. از مبلمان سنتی کلاسیک گرفته تا طرح های مدرن و متناسب، این عنصر تزئینی یک ویژگی مطلوب و همه کاره است. همراه یافت آباد آنلاین بمانید تا به بررسی لمسه کاری و تفاوت لمسه دوخت و لمسه دست در مبلمان بپردازیم.
لمسه کاری چیست ؟
لمسه کاری فرایند ایجاد فرورفتگی در فواصل منظم در یک پارچه با عبور نخ از آن است که این تکنیک برای اولین بار زمانی استفاده شد که هدف جلوگیری از حرکت یا جابجایی مواد داخل آن بود. امروزه از لمسه کاری برای افزودن زیبایی و حالت تزئینی به مبلمان نیز استفاده می شود. سه تکنیک رایج لمسه کاری شامل لمسه کاری الماس، لمسه کاری بیسکویتی و لمسه کاری کانالی است.
لمسه کاری الماسی
لمسه کاری الماسی شاید نمادین ترین و پرکاربردترین تکنیک لمسه کاری باشد که اگر تا به حال مبل چرم کلاسیک چسترفیلد یا صندلی قدیمی ویکتوریایی دیده اید، این نوع لمسه کاری را دیده اید. آرایش دکمه لمسه یک حالت الماس مانند ایجاد می کند زیرا پارچه فشرده شده و محکم کشیده می شود تا چین لوزی طور ایجاد شود. در حالی که لمسه کاری الماسی به طور کلی ظاهر سنتی تری ایجاد می کند اما می توان از آن در کاربردهای مدرن نیز استفاده کرد.
لمسه کاری بیسکوییتی
لمسه کاری بیسکویتی با تکنیکی مشابه انجام می شود اما با الگوی مربعی مشخص می شود. لمسه کاری بیسکویتی ظاهری تمیز ایجاد می کند و اغلب در طرح های معاصر و مدرن استفاده می شود.
لمسه کاری کانالی
لمسه کاری کانالی در دهه های ۷۰ و ۸۰ حضور پرشوری را پشت سر گذاشت و به نظر می رسد جایگاه خود را از دست داده است. این تکنیک از دوخت برای ایمن سازی کوسن در محل خود با ایجاد کانال های بلند استفاده می کند. این تکنیک را می توانید به صورت افقی یا عمودی روی مبلمان خود اعمال کنید و ظاهری شیک برای فضای شما ایجاد می کند. متخصصین حوزه مبلمان استفاده از لمسه کاری کانالی را برای دستیابی به ظاهر یکپارچه سازی یا ظاهر مدرن به روز شده توصیه می کند.
در فروشگاه اینترنتی یافت آباد آنلاین بخوانید: مبل چستر چیست؟
لمسه کاری دکمه ای یا لمسه کاری بدون دکمه ؟
در برخی موارد، پارچه فشرده می شود و محکم دوخته می شود و دکمه ای برای پنهان شدن محل دوخت اضافه می شود که به آن “دکمه لمسه” می گویند. در موارد دیگر، دکمه حذف می شود و اجازه می دهد کوک نشان داده شود که به این نوع “لمسه بدون دکمه یا لمسه کور” می گویند. هنگام انتخاب مبلمان، به طور کلی می توانید بین هر یک از تکنیک ها و تکمیل های لمسه کاری تصمیم بگیرید. در عکسهای زیر، هر دو قطعه لمسه بیسکویتی دارند اما یکی بصورت لمسه بدون دکمه و دیگری به صورت دکمه دار است.
تفاوت لمسه دوخت و لمسه دست
لمسه دوخت
لمسه دوخت به وسیله دستگاه انجام می شود و بسیار سریع تر از لمسه دست است. به علت سرعت بالا و راحتی بیشتر کار، قیمت تمام شده برای مشتری بسیار مقرون به صرفه تر است. برای لمسه کاری دوخت ابتدا پارچه رویه مبل برش داده می شود و محل های دوخت توسط اپراتور علامت گذاری می شود و با استفاده از چرخ خیاطی و نخ مخصوص دوخت انجام می شود. اندازه گیری حتما باید دقیق باشد تا حالت صحیح و درست شکل ظاهری لمسه ها حفظ شود و کار رخ زیبایی به خود بگیرد. در این تکنیک ابتدا لمسه ها بر روی پارچه ایجاد می شود و سپس خیاط حرفه ای پارچه را به مبل دوخت می دهد.
لمسه دست
لمسه دست نسبت به لمسه دوخت سخت تر و زمانبر تر است و به همین دلیل است که برخی از مبل های لمسه کاری شده نسبت به نمونه نرمال گران تر هستند. در این تکنیک ابتدا مکان علامت گذاری شده بر روی چوب بوسیله یک دریل سوراخ کاری می شود و اسفنج بر روی چوب چسبانده می شود. سپس پارچه و اسفنج را به صورت دستی می دوزند و قسمت های اضافه آن را به پشت کار منگنه می کنند. اگر به دکمه هم نیاز بود، در این مرحله دکمه ها بر روی محل دوخت چسبانده می شوند. از دکمه برای پنهان کردن محل دوخت استفاده می شود.
حال که با مفهوم لمسه کاری و انواع تکنیک های آن و همچنین تفاوت لمسه کاری با دست و دوخت آشنا شدید، از شما دعوت می کنیم تا از سرویس های پرطرفدار مبل چستر که در آنها از لمسه کاری استفاده می شود دیدن فرمائید و نمونه های متفاوت لمسه کاری را با یکدیگر مقایسه کنید و سفارش خود را با مشاوره رایگان ثبت کنید.